Kantarellsoppa med curryäpplen

Kantarellsoppa med curryäpplen
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kantarellsoppa med curryäpplen

7

11 ingredienser

20 min

Vill du göra kantarellsoppan mer matig kan du tillsätta tärnad potatis eller palsternacka och låta den koka med.

Ingredienser

portioner4
  • 800 g ca gula kantareller, rensade
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 tsk curry
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 äpple, stora syrliga, urkärnade och tärnade
  • olja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Servera med

  • bröd

Gör så här

  1. Hetta upp en stor kastrull med olja.
  2. Fräs löken mjuk tillsammans med curryn.
  3. Tillsätt kantarellerna och slå på hönsbuljong, mjölk och grädde.
  4. Koka upp och låt sjuda på mellanvärme i ca 7 minuter.
  5. Tillsätt äppletärningarna och fortsätt koka i ca 7 minuter under lock. Rör om då och då under tiden så inte soppan bränns vid.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Servera med gott bröd.