Fänkålsinlagda körsbär

Fänkålsinlagda körsbär
Foto: Stefan Edetoft
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Fänkålsinlagda körsbär

6 ingredienser

35 min

Fänkålen ger en spännande lakritston till körsbären och passar fint till såväl vaniljglass som vaniljsockerkaka med lättvispad grädde. Räcker till 2 stora marmeladburkar.

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 4 dl vatten
  • 500 g körsbär (ev urkärnade)
  • 100 g fänkål, fint strimlad
  • natriumbensoat

Gör så här

  1. Lägg strösocker, muscovadosocker och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret löser sig. Tillsätt körsbär och fänkål och sjud under lock i ca 25 minuter.
  2. Rör eventuellt ut lite natriumbensonat i litet av blandningen och rör ner i resten av vätskan. Häll därefter alltsammans på väl rengjorda och varma burkar och förslut genast. Se till att körsbären täcks ordentligt av lagen. Förvara svalt och mörkt.