Fänkålsinlagda körsbär

2 röster
35 min
Fänkålsinlagda körsbär
Foto: Stefan Edetoft

Fänkålen ger en spännande lakritston till körsbären och passar fint till såväl vaniljglass som vaniljsockerkaka med lättvispad grädde. Räcker till 2 stora marmeladburkar.

Visa mer
35 min

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 4 dl vatten
  • 500 g körsbär (ev urkärnade)
  • 100 g fänkål, fint strimlad
  • natriumbensoat
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg strösocker, muscovadosocker och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret löser sig. Tillsätt körsbär och fänkål och sjud under lock i ca 25 minuter. Rör eventuellt ut lite natriumbensonat i litet av blandningen och rör ner i resten av vätskan. Häll därefter alltsammans på väl rengjorda och varma burkar och förslut genast. Se till att körsbären täcks ordentligt av lagen. Förvara svalt och mörkt.

Laddar fler recept...