Tacolax med mangosalsa

26 röster
25 min
4
Tacolax med mangosalsa
Foto: Lisa Lemke

Laxen får mer smak ju längre den får dra i kylskåp med kryddorna, men det går även bra att tillaga den direkt. Rökt paprikapulver, pimenton, hittar du bland kryddorna.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk paprikapulver eller rökt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 lime, rivet skal
  • salt och svartpeppar

Mangosalsa:

  • 250 g fryst mango i tärningar(tinad)
  • 0,5 gurka, finhackad
  • 1 dl koriander, färsk, grovhackad
  • 0,5 chili, t.ex. spansk peppar, finhackad
  • 0,5 lime, saft och rivet skal
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och grovmalen svartpeppar

Till servering:

  • 4-6 blad isbergssallad
  • tacoskal eller tortillabröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda samman oregano, spiskummin, paprika, limeskal och riven vitlök.
  2. Skär laxen i grova kuber och blanda noga med kryddbladningen. Låt gärna dra i kylskåp i ca 1 timma.
  3. Blanda gurka, mango, chili, rödlök samt saft och skal från lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Sprid ut laxkuberna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Stek laxen I mitten av ugnen I 5-10 minuter beroende hur stora bitar du skurit den i. Laxen får gärna ha en liten rå kärna när den är färdiglagad.
  6. Servera laxen tillsammans med tacoskal eller tortillabröd, grovhackad isbergssallad och mangosalsan.
13 oktober 2010

laddar fler recept...

Laddar fler recept...