Tacolax med mangosalsa
Tacolax med mangosalsa
18 ingredienser
25 min
Laxen får mer smak ju längre den får dra i kylskåp med kryddorna, men det går även bra att tillaga den direkt. Rökt paprikapulver, pimenton, hittar du bland kryddorna.
Ingredienser
- 500 g laxfilé, utan skinn
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver (eller rökt paprikapulver)
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 limefrukt, rivet skal
- salt
- svartpeppar
Mangosalsa:
- 250 g fryst mango, tinad
- 0,5 gurka, finhackad
- 1 dl färsk koriander, grovhackad
- 0,5 chilifrukt, t ex spansk peppar, finhackad
- 0,5 limefrukt, saft och rivet skal
- 1 rödlök, finhackad
- salt
- svartpeppar, grovmalen
Till servering:
- 4-6 blad isbergssallad
- tacoskal (eller tortillabröd)
Gör så här
- Blanda samman oregano, spiskummin, paprika, limeskal och riven vitlök.
- Skär laxen i grova kuber och blanda noga med kryddbladningen. Låt gärna dra i kylskåp i ca 1 timma.
- Blanda gurka, mango, chili, rödlök samt saft och skal från lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Sprid ut laxkuberna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
- Stek laxen I mitten av ugnen I 5-10 minuter beroende hur stora bitar du skurit den i. Laxen får gärna ha en liten rå kärna när den är färdiglagad.
- Servera laxen tillsammans med tacoskal eller tortillabröd, grovhackad isbergssallad och mangosalsan.