Mjölkchokladkaka med äpplen
Mjölkchokladkaka med äpplen
8 ingredienser
40 min
Kladdkakor älskar alla och här kommer en variant med mjölkchoklad och äpplen. Baka den inte för länge, utan låt den hellre bli lite kletig.
Ingredienser
- 200 g smör
- 200 g mjölkchoklad
- 3 ägg
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 3 äpplen, urkärnader och skurna i tunna skivor
- matfett och kokos till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform som är ca 23 cm i diameter och täck kanterna med kokos. Klä botten med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör i blandningen tills chokladen också smält. Den bränner lätt fast så ha svag värme på spisen.
- Blanda vaniljsocker, vetemjöl och salt. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smörblandningen. Vänd ner mjölblandningen och rör försiktigt till en slät smet. Häll smeten i springformen och fördela äppleskivorna över formen. Tryck ner dem lätt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan stå i ca 15 minuter innan du serverar den med vaniljglass eller lättvispad grädde