Apelsinblondies med citrusglasyr

Apelsinblondies med citrusglasyr
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Apelsinblondies med citrusglasyr

11 ingredienser

40 min

Blondies är som brownies fast med vit choklad. Dessa smaksätts med apelsin och toppas med en citrusglasyr.

Ingredienser

portioner

Blondies

  • 200 g vit choklad, grovhackad
  • 100 g smör
  • 2 ägg (små)
  • 0,75 dl strösocker
  • skal och rivet saft från 1 apelsin
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, saften från
  • 1 tsk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form som är ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladsmeten. Vänd försiktigt ner det rivna apelsinskalet och de torra ingredienserna.
  2. . Häll smeten i den klädda formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna något. Rör samman florsocker, citronsaft och eventuellt vatten till en relativt fast glasyr. Ringla eller spritsa över kakan. Låt stelna.
  3. Skär kakan i små bitar och förvara gärna i frys eller kylskåp.