Apelsinblondies med citrusglasyr

Apelsinblondies med citrusglasyr
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Apelsinblondies med citrusglasyr

0

11 ingredienser

40 min

Blondies är som brownies fast med vit choklad. Dessa smaksätts med apelsin och toppas med en citrusglasyr.

Ingredienser

portioner20

Blondies

  • 200 g vit choklad, grovhackad
  • 100 g smör
  • 2 ägg (små)
  • 0,75 dl strösocker
  • skal och rivet saft från 1 apelsin
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, saften från
  • 1 tsk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form som är ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladsmeten. Vänd försiktigt ner det rivna apelsinskalet och de torra ingredienserna.
  2. . Häll smeten i den klädda formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna något. Rör samman florsocker, citronsaft och eventuellt vatten till en relativt fast glasyr. Ringla eller spritsa över kakan. Låt stelna.
  3. Skär kakan i små bitar och förvara gärna i frys eller kylskåp.