Jordgubbsdessert med citroncreme

Jordgubbsdessert med citroncreme
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Jordgubbsdessert med citroncreme

1

8 ingredienser

20 min

Snabb och enkel dessert med marinerade jordgubbar och citroncreme.

Halvah är en konfektyr gjord på mannagryn eller tahini (sesampasta) och finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker.

Ingredienser

portioner4
  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk cointreau
  • 75 g halvah
  • viol, till dekoration (eller pistagenötter)

Yoghurtkräm:

  • 2 dl mellangrädde 27 %
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk citron, skal, finrivet
  • 2 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Halvera jordgubbarna och blanda dem med cointreau. Låt stå i rumsvärme och samla smak.
  2. Vispa grädden och blanda med övriga ingredienser till krämen.
  3. Varva jordgubbar, kräm och smulad halvah i fina glas. Dekorera med violer eller pistagenötter.