Chokladfondant med limecrème

Foto: TV4
Chokladfondant med limecrème
9 ingredienser
Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.
Vispa upp vaniljglassen innan servering. Blir lite mjukare och går att spritsa ut den fint.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Chokladfondant
- 75 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 ägg
- 4 msk strösocker
- smör, till formarna
- kakao, till formarna
Limecrèmen
- 3 msk Philadelphia
- 0,5 msk strösocker
- 1 limefrukt, saft och rivet skal efter smak
Gör så här
Chokladfondant
- Ugnsvärme 175 grader.
- Smörj 4st formar med smör och pudra i kakao.
- Smält samman smöret och chokladen på svag värme.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda äggsmeten med chokladsmeten och fyll formarna. Lämna en centimeter då fondanten höjer sig lite i ugnen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka. 12 minuter.
Limecrèmen
- Blanda samman ingredienserna och smaka av.
- Serveras med färska hallon och vaniljglass.