Saltimbocca alla romana på kalvschnitzel

0 röster
45 min
20

Snittar på kalvschnitzel och prosciutto. Recept ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Rullarna och såsen kan göras dagen innan och förvaras var för sig i kylskåpet. Värm rullar och sås tillsammans strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat


Visa mer
45 min
20

Du behöver

  • 400 g kalvschnitzel, i skivor
  • 50 g prosciutto
  • 20 salviablad
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk mjöl
  • 1 dl vin, vitt
  • 1 dl kalvbuljong
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Banka ut köttet tunt och skär det i cirka 5 cm breda remsor på bredden.
  2. Skär prosciutton i samma storlek som köttet.
  3. Lägg en skiva prosciutto och ett salviablad på varje köttbit, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  4. Stek rullarna i smör och olivolja tills de är genom stekta.
  5. När de är nästan klara och håller ihop, dra försiktigt ut tandpetarna och stek rullarna runtom.
  6. Lägg dem på ett fat och håll varma.
  7. Vispa ner mjölet i fettet i pannan – utan att rengöra pannan.
  8. Vispa ner vin och buljong och låt sjuda under omrörning tills såsen har reducerats till hälften.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg försiktigt tillbaka rullarna i stekpannan, skeda över sås och värm lite.
  11. Stick en ny tandpetare i varje rulle och lägg upp på ett fat. Eller servera med tandpetare bredvid.
  12. Häll på resten av såsen och servera direkt.
11 oktober 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept