Sammetslen chokladpudding
Sammetslen chokladpudding
9 ingredienser
Choklad känns kanske inte så somrigt men den här puddingen är helt enkelt för god för att inte ha med i boken [Sommarens söta]!
Ingredienser
- 0,5 vaniljstång
- 5 dl mjölk
- 2 äggulor
- 1 dl strösocker
- 2 msk majsstärkelse
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
- 150 g mörk choklad, finhackad (60-70 % kakao)
- 1 msk smör, rumsvarmt
Gör så här
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.
- Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt. Häll ner i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
- Ta upp vaniljstången. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
- Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.
- Servera med vispgrädde.