Ceviche med kokosvatten

Lisa Lemkes drömliv på landet

Vi skulle gärna byta liv för en stund med Tv-kocken och matkreatören Lisa Lemke! På prästgården i Falkenberg lever hon drömmen med man och barn, matstudio, glada djur och fina vårprimörer.

Hur fungerar livet på landet och hur får du allt att gå ihop?

Det är den vanligaste frågan jag får: ”Hur orkar du?”. Men när man är iväg och flänger så mycket som jag är det här anledningen till att jag orkar. Att få gå ut i pyjamasen med en kopp kaffe och öppna till hönsen, att omges av naturen, djuren och låta blicken försvinna över en horisont. Det ger mig så mycket energi! Sen får jag så mycket inspiration från mina lokala producenter och att få gräva i jorden och mata djuren. Jag blir sugen på att laga mat när jag är mitt i allt!

Ni driver en pizzeria intill prästgården, varför just en pizzeria?

När vi flyttade vi in här på prästgården hittade vi en stenugn där man tidigare hade bakat bröd. jag och min man tänkte på en gång ”Här ska vi baka pizza!”. Vi ville ha ett projekt tillsammans men vet båda hur tufft det är att driva en restaurang. Vi ville plocka russinen ur kakan och bestämde oss därför för att öppna vår egen favoritkrog. För vår skull. Bredvid en gödselstack på Skrea backe. Nu är det fyra år sedan vi öppnade och idag har vi alltid fullsatt när vi har öppet.

Tips från redaktionen! Testa Lisas hemgjorda kebabpizza!

Bjuder ni ofta in till fest och hur ser vårfesterna ut på prästgården?

Sen vi öppnade pizzerian blir helgerna väldigt ”pizziga”, haha. Jag ordnar väldigt sällan organiserade tillställningar där allt ska vara planerat och fint utan är mer en spontan festmänniska, men som gärna bjuderin till fest. Prästgården är som gjord för stora fester, det ska liksom vara fullt med folk här. Ibland kan vi helt plötsligt bli 30 pers i trädgården. Mer spontant än lyxigt
och organiserat.

Mer fest åt folket!

Hur dukar man upp riktigt snyggt till vårfesten?

Jag lägger ofta upp på skärbrädor för jag tycker det är härligare när det ser mer avslappnat ut. Till ett buffébord kan du skriva små skyltar till alla rätter och bygga på olika nivåer. använd tårtfat så kan du duka upp i olika höjder, det blir snyggt och du får plats med mer på mindre yta.

Tips från redaktionen! Testa Lisas ljuviga rabarberpaj med marängtäcke!

![](https://img.koket.se/standard-large/rabarberpaj-med-marangtacke.jpg)