Julkompott på torkad frukt, te och glögg
Julkompott på torkad frukt, te och glögg
12 ingredienser
15 min + 0,5 dygn
Mitt köks hemgjorda julkompott på torkad frukt, te och glögg. Perfekt till julbordet!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 100 g torkade aprikoser
- 100 g torkade fikon
- 100 g katrinplommon
- 100 g torkade tranbär
- 2 kanelstänger
- 3 stjärnanis
- 4 hela nejlikor
- 5 dl Earl Grey-te
- 2 dl glögg
- 2 msk akaciahonung
Till servering
- kex
- Ost
Gör så här
- Skär all frukt i ganska stora bitar. Lägg frukt, tranbär och kryddor i en skål. Slå över te och hälften av glöggen. Täck över och låt stå över natten. Har du bråttom kan du hoppa över det här momentet och låta det sjuda lite längre i stället.
- Häll upp alltsammans i en kastrull. Koka upp, tillsätt honung, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Ta bort från plattan och häll i resten av glöggen. Låt svalna.
- Servera gärna med kex och goda ostar.