Tortillachips med dipp
Tortillachips med dipp
10 ingredienser
Hemmagjorda tortillachips med dipp
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
- 0,5 förp tortillabröd
- 1 l matolja, för fritering
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk rökt paprikapulver
Avokadosalsa
- 0,5 knippe stjälkselleri
- 1 grön chilifrukt
- 2 avokador
- 1 limefrukt
- 1 tsk salt
- olivolja
Gör så här
Avokadosalsa
- Skär bleksellerin i små tärningar och hacka chilin fint.
- Dela och skär avokadon i tärningar och blanda alltsammans i en bunke.
- Tillsätt rivet limeskal och -saft. Avsluta salsan med olivolja och salt. Väl själv konsistens med mängden olivolja.
- Dags att fritera bröden till chips. Tänk på att oljan blir extremt varm så var försiktig! Ha ett stort lock i närheten, om det skulle börja brinna kan du kväva elden och stänga av fläkten.
- Tillsätt matolja till en stekpanna med hög kant. Tillsätt olja så det blir ca 1 cm högt med olja i stekpannan och värm på. Testa om oljan är varm nog genom att doppa en bit torrt bröd i. Använd värmetålig stekpincett när ni testar och sedan friterar.
- Skär tortillabröden i strimlor och fritera i oljan. Ta ur brödet ur stekpannan när det fått färg och låt det kylas ner på en skärbräda.
- Ta en papperspåse, häll ner alla kryddor samt de friterade bröden och skaka runt tills bröden blivit kryddiga.