Örtfrittata med korv
Örtfrittata med korv
9 ingredienser
Örtfrittata, en potatisomelett med korv smaksatt med timjan- och salladslök.
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
- 12 ägg
- 1 dl mjölk
- 300 g timjan- och salladslökskorv
- 4 potatisar, kokta
- 1 gul lök, skivad
- 2 dl parmesanost
- 1 kruka färsk timjan
- 1 knippe färsk bladpersilja
- olivolja, till stekning
Gör så här
- Skiva löken fint och skär potatisen i mindre bitar. Skär korven i slantar och hacka örterna fint.
- Stek ingredienserna i en stekpanna som kan vara i ugnen, dvs. inget plasthandtag eller liknande.
- Stek sedan korv, lök, potatis och örter i olivolja.
- Knäck äggen i en bunke, blanda med mjölk samt salt och peppar. Slå ihop så äggen går sönder.
- Slå äggblandningen över alltsammans i stekpannan, låt den stekas sakta på låg värme. När den börjar koagulera och sätta sig längs kanterna är den redo för ugnen.
- Riv osten och toppa fritattan med osten. Ställ in i ugnen på grill, 175 grader i ca 4 minuter tills osten smälter. Servera med grönsallad.