Revbensspjäll med glaze på julmust

119 röster
4
Revben med glaze på julmust
Foto: Tv4

Tjocka revbensspjäll till jul. Koka dina revbensspjäll möra och pensla sen med glaze på färsk ingefära, chili och julmust.

I videoklippet ovan
Tommy och Lisa lagar varsin variant på revben till julbordet, en med tjocka revbenspjäll och en med tunna revbenspjäll, spare ribs.

Tommys spare ribs med asiatisk glaze


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Revbensspjäll med glaze

  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 dl julmust
  • 0,5 dl japansk soja
  • 50 g färsk ingefära
  • 4 nejlikor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 stjärnanis
  • 0,5 urkärnad chili
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Revbensspjäll med glaze
    Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört.
  2. Hacka ingefära och chili.
  3. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften.
  4. Skär revbensspjällen i bitar. Sväng runt dom i glazen som kokar på spisen och baka färdigt
    revbenen i 225°C i ugnen tills dom fått fin färg och krispig yta.
19 december 2012

Laddar fler recept...