Rabarberchutney med chili och ingefära

Rabarberchutney med chili och ingefära
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM

Rabarberchutney med chili och ingefära

9 ingredienser

Het rabarberchutney med smak av ingefära, vitlök, honung, röd chili och äpple. Servera din chutney som tillbehör till grillat fläskkött.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 25 g färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vaniljstång
  • 400 g rabarber, i bitar
  • 1 äpple, i mindre bitar
  • 1 dl honung
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär lök, chili och färsk ingefära i små bitar.
  2. Skär äpple och rabarber i bitar och skåra vaniljstången.
  3. Fräs löken i en stekpanna med olja, tillsätt chili och ingefära när löken mjuknat. Rabarber och äpple går sedan i.
  4. Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vaniljstången.
  5. Låt koka ihop i ca 15 minuter eller tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren glasburk med lock och servera till tex. grillat fläskkött.