Sticky BBQ-marinad
Sticky BBQ-marinad
7 ingredienser
10 min
En härlig marinad som passar till det mesta du vill grilla. Recept från kokboken Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött.
Se fler recept från
Till grillat – såser, marinader och lite sött
Det här är en av mina absoluta favoriter bland marinaderna. Att äta förkokta
revben som gottat sig i denna marinad är som att resa tur och retur till paradiset. Men man kan lika gärna använda den till att rädda en medelmåttig vardagskotlett när inget annat hjälper. /Lisa Lemke
Ingredienser
- 2-3 klyftor vitlök
- 2 tsk röd chilifrukt, finhackad (t ex spansk peppar)
- 1,5 dl körsbärsmarmelad
- 1 dl hoisinsås
- 1 dl japansk soja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk svartpeppar, grovmalen
Gör så här
- Hacka vitlök fint och lägg den i en kastrull tillsammans med finhackad chili, körsbärsmarmelad, hoisinsås, ljus soja, vinäger och svartpeppar.
- Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
- Häll upp din marinad i lufttät burk eller flaska och förvara i kylskåp i upp till 1 vecka.