Snabb falukorv i ugn med ratatouille
Snabb falukorv i ugn med ratatouille
13 ingredienser
30 min
Snabblagad variant på falukorv i ugn med ratatouille(fransk grönsaksröra), getost och färska örter. Perfekt när du har rester av kokt potatis.
I videoklippet ovan
Se Tommy och Lisa laga falukorv i ugn
Se fler recept från
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
Snabb falukorv i ugn
- 500 g falukorv
- 400 g krossade tomater
- 8 potatisar, kokt
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 zucchini
- 1 paprika
- 200 g getost
- 1 gul lök
- 1-1,5 msk strösocker
- 1 kruka färsk timjan
- 1 kruka färsk rosmarin
- salt
- peppar
Gör så här
- Skiva kokt potatis i bitar, lägg ut bitarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
- Hacka lök, vitlök, paprika och zucchini.
- Fräs löken och paprikan i en panna med rikligt med olja tills löken blivit mjuk. Finhacka timjan
- och rosmarin. Tillsätt zucchini och örterna, fräs samman under omrörning.
- Tillsätt tomatkross och socker och smaka av med salt och peppar.
- Skär ner falukorven i centimetertjocka bitar.
- Fördela falukorven över potatisen i ugnsformen, slå över tomatsåsen.
- Toppa med skivade bitar av getost.
- Höj ugnen till 225 grader och gratinera falukorven i ugnen i cirka 15 minuter tills osten får fin färg.