Mitt köks mini chèvre chaud
Mitt köks mini chèvre chaud
9 ingredienser
20 min
Mini chèvre chaud med polkabeta och rostade pinjenötter. Perfekta som drinktilltugg eller förrätt.
Se fler recept från
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 8 skivor pain riche [0,5 cm]
- 8 skivor chèvreost [ca 100 g]
- 1 polkabeta
- 2 msk honung, flytande
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk timjan, plockad
- salt
- peppar
- 0,5 dl pinjenötter, rostade
Gör så här
- Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg.
- Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända.
- Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt - låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.
- Sätt på ungen i 225 grader och skär chevrén.
- Lägg bröden på en låt, på med ost, ringla lite honung över samt lite plockad timjan.
- In i ugnen i ca 10 minuter - vänta tills osten börja smälta lite.
- Ut ur ugnen, lägg på de marinerade betorna tillsammans med pinjenötter.