Mitt köks mini chèvre chaud

Mitt köks mini chèvre chaud
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM

Mitt köks mini chèvre chaud

9 ingredienser

20 min

Mini chèvre chaud med polkabeta och rostade pinjenötter. Perfekta som drinktilltugg eller förrätt.

Se fler recept från Mitt kök

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

snittar
  • 8 skivor Pain riche [0,5 cm]
  • 8 skivor chèvreost [ca 100 g]
  • 1 polkabeta
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg.
  2. Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända.
  3. Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt - låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.
  4. Sätt på ungen i 225 grader och skär chevrén.
  5. Lägg bröden på en låt, på med ost, ringla lite honung över samt lite plockad timjan.
  6. In i ugnen i ca 10 minuter - vänta tills osten börja smälta lite.
  7. Ut ur ugnen, lägg på de marinerade betorna tillsammans med pinjenötter.