Mitt köks mini chèvre chaud

Mitt köks mini chèvre chaud
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Mitt köks mini chèvre chaud

3

9 ingredienser

20 min

Mini chèvre chaud med polkabeta och rostade pinjenötter. Perfekta som drinktilltugg eller förrätt.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner8 snittar
  • 8 skivor pain riche [0,5 cm]
  • 8 skivor chèvreost [ca 100 g]
  • 1 polkabeta
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk timjan, plockad
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg.

  2. Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända.

  3. Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt - låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.

  4. Sätt på ungen i 225 grader och skär chevrén.

  5. Lägg bröden på en låt, på med ost, ringla lite honung över samt lite plockad timjan.

  6. In i ugnen i ca 10 minuter - vänta tills osten börja smälta lite.

  7. Ut ur ugnen, lägg på de marinerade betorna tillsammans med pinjenötter.