Sockerkaksbruschetta med rabarberkompott
Sockerkaksbruschetta med rabarberkompott
7 ingredienser
20 min
En underbar och lättlagad dessert med grillad sockerkaka. Receptet kommer från boken Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött.
Bakar du din egen sockerkaka är det vansinnigt gott att smaksätta den med
nymalen kardemumma – smaken passar nämligen fantastiskt bra till rabarberkompott och ricotta. /Lisa Lemke
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 2 dl koncentrerad fläderblomssaft
- 1 dl strösocker
- 200 g ricotta (eller annan färskost)
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 skivor sockerkaka, dygnsgammal (baka egen eller köp färdig)
Gör så här
- Strimla rabarbern och koka upp den i en kastrull tillsammans med flädersaft och socker.
- Låt sjuda på medelvärme under lock i 10–15 minuter och häll sedan upp den heta kompotten i en väl rengjord, riktigt varm glasburk.
- Låt svalna under lock.
- Rör samman ricotta, florsocker och vaniljsocker.
- Grilla sockerkaksskivorna hastigt på båda sidor över svag värme på grillen.
- Passa dem noga så att de inte blir brända.
- Bred ricottan över de varma sockerkaksskivorna och toppa med rabarberkompotten.
- Servera genast.