Blåbärspaj med citron - laktosfri
Blåbärspaj med citron - laktosfri
8 ingredienser
30 min
Har du svarta vinbär i trädgården eller frysen kan du tillsätta 1 dl till blåbären. Finmalet majsmjöl finns i hälsohyllorna och kan även säljas under namnet finmalen polenta.
Ingredienser
Fyllning
- 8 dl blåbär (frysta går bra)
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 citron, skal
Pajdeg:
- 5 dl majsmjöl, finmalet
- 100 g laktosfritt smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 1 krm salt
Gör så här
- Fyllning: Sätt ugnen på 225 grader. Fyll fyra små portionspajformar (eller en större) med blåbär, strösocker, vaniljsocker och citronskal. Vänd runt allt försiktigt.
- Pajdeg: Arbeta samman majsmjöl, smör, strösocker och salt till en smulig deg. Toppa blåbären med detta och baka mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajerna börjar få fin färg. Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.