Reducerad pannacotta med fläder och rabarber

Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Reducerad pannacotta med fläder och rabarber

2

6 ingredienser

ca 45 minuter + 4 timmar i kyl

Pannacotta deluxe, det har vi här! Hemligheten är just att hälften av grädden kokas ner till hälften och det ger en krämighet och gräddighet som inte är av denna värld.

Ingredienser

portioner4
 • 8 dl vispgrädde
 • 2 gelatinblad
 • 0,5 dl strösocker
 • 1 vaniljstång
 • 600 g rabarber
 • 1,5 dl koncentrerad fläderblomssaft

Gör så här

 1. Häll hälften av grädden i en vid tjockbottnad kastrull och låt den koka ned till hälften på mellanvärme. Rör om då och då under tiden så att den inte bränns vid i botten. Sila den heta grädden genom en finmaskig sil.
 2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna med baksidan av en kniv. Rör ner frön och stång i den reducerade grädden tillsammans med strösockret och resten av grädden.
 3. Koka upp allt en gång och rör om tills sockret löser sig. Ta bort kastrullen från värmen, rör ner de urkramade gelatinbladen och rör om tills allt löst sig. 
 4. Låt stå i ca 20 minuter och fiska därefter upp den urskrapade vaniljstången. Häll upp pannacottan på fyra formar, täck över med plastfilm och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar.
 5. Fläderkokt rabarber
  Skala och strimla rabarber och koka upp tillsammans med flädersaft. Låt sjuda ett par minuter och dra sedan kastrullen från värmen. Låt svalna utan lock.
 6. Servera pannacottan med fläderrabarber.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Korvbrödsbagarn rostat bröd

11 Fun facts!

Oväntat bra fakta om ditt hamburgarbröd

Läs mer