• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Linsotto med blomkål, pepparrotsmetana och inlagd gurka

Linsotto med blomkål

Linsotto med blomkål, pepparrotsmetana och inlagd gurka

5 steg att laga

20 ingredienser

1 h

En spännande vegetarisk varmrätt som du imponerar på gästerna med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Linsotto

  • 2 dl grönsaksfond
  • 6 dl röda linser
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 2 dl prästost, riven
  • salt
  • peppar

1-2-3 inlagd gurka

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • västeråsgurka
  • dillfrö

Ugnsbakad blomkål

  • 1 blomkål (helt huvud)
  • kummin
  • olivolja

Smetana

  • 1,5 dl smetana
  • 1 cm färsk pepparrot

Gör så här

  1. Linsotto
    Fräs hackad schalottenlök och vitlök i olivolja. Tillsätt grönsaksfond samt vitt vin och låt koka in. Häll på grädde, låt bli krämigt. Avsluta med salt, peppar och riven prästost.
  2. Inlagd gurka
    Koka upp lagen, lägg i dillfrön, låt svalna.
  3. Strimla breda remsor av Västeråsgurkan och lägg i lagen, låt dra minst 2 timmar.
  4. Blomkål
    Dela blomkål i mindre bitar, krydda med kummin och olja, baka av i ugn i ca 20 min.
  5. Smetana
    Riv pepparroten och blanda ihop med smetana.