Linsgryta med smak av Indien
Linsgryta med smak av Indien
17 ingredienser
30 m
"Saag paner" som den här grytan heter är en het linsgryta med smaker från Indien. En riktigt värmande rätt i höstrusket!
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 4 cm färsk ingefära
- 1 röd chilifrukt
- olivolja (att steka i)
- 2 dl torkade röda linser (gärna gotlandslinser)
- 2 tsk garam masala (kryddblandning)
- 3 dl grönsaksbuljong
- 800 g kokosmjölk
- salt
- svartpeppar, nymalen
- 200 g eldost (svensk)
- 4 tomater
- 500 g bladspenat, färsk
Servering
- färsk koriander
- persilja
- bröd
Gör så här
- Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
- Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Hetta upp en kastrull med rikligt med olivolja och fräs alltsammans i några minuter.
- Tillsätt linser, garam masala samt buljong och låt sjuda i ett par minuter.
- Rör ner kokosmjölk och sjud under lock tills linserna har blivit mjuka, det tar 10–15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Bryn eldosten i het panna med olja tills båda sidorna har fått rejält med färg. Salta och peppra.
- Skär tomaterna i stora tärningar och rör ner dem i grytan tillsammans med spenaten.
- Skär eldosten i skivor och toppa med den samt koriander och persilja. Servera med bröd.