Linsgryta med rostad sötpotatis

113 röster
4

Siri Barjes kryddiga linsgryta med spenat, serveras med rostad sötpotatis och grillad paprika. Perfekt vardagsmiddag som passar jättebra även i matlådan.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 sötpotatisar
  • 2 gula lökar
  • 5 cm ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 chili
  • 3 dl röda linser
  • 1,5 msk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • ca 0,5 l vatten
  • 1 burk grillad paprika (à ca 550 g)
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • salt
  • rapsolja

Servera med

  • rostade sesamfrön
  • koriander
  • lime
  • 4 msk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatis i mindre bitar, ringla över olja och rosta tills klara i ugnen, ca 25 min.
  2. Skala vitlök, lök och chili. Hacka allt i små bitar. Ta en stor stekpanna eller gryta och tillsätt olja. Stek lök och vitlök tills den är är glansig och mjuk. Tillsätt hackad chili och riven ingefära.
  3. Tillsätt linserna och garam masala och stek i ytterligare 2 minuter, linserna ska bli glansiga.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, vatten och salt. Låt det koka i 20 minuter på svag värme. Rör om då och då. Tillsätt kanske lite mer vatten och koka vidare tills linserna känns klara.
  5. Krama ur spenaten och tillsätt till grytan och rör runt. Riv i limeskal.
  6. Skiva den grillade paprikan.
  7. Servera grytan i skålar och toppa med sötpotatis, paprika, yoghurt, lime, koriander och sesamfrön.
17 februari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept