1 msk torkad mald svamp (t ex trattkantareller, shiitake eller Karl-Johan)
2 msk japansk soja
rapsolja, till stekning
dressing
1 dl majonnäs
2 msk yoghurt
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
0,5 limefrukt, saften
salt
sallad
2 msk vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
0,5 litet huvud spetskål
1 gurka
1 morot
2 gemsallad
1 knippe rädisa
100 g böngroddar
Gör så här
Hacka salladslöken, även det gröna. Riv vitlöken. Mosa linserna ordentligt och blanda dem med resten av ingredienserna. Forma till biffar och stek dem gyllene på båda sidor i rapsoljan.
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och ställ kallt.
Rosta sesamfröna tills de är gyllene. Ställ åt sidan.
Skiva spetskål tunt. Hyvla eller skala gurka och morot i långa remsor. Bryt gemsalladen i mindre bitar. Dela rädisorna i fyra delar.
Lägg grönsakerna och böngroddarna i en skål och häll på dressingen. Blanda runt ordentligt.
Servera biffarna med salladen och strö över sesamfrön!