Linsbiffar med krämig sallad

26 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Linsbiffar

  • 4 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 800 g kokta linser
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk torkad mald svamp, tex trattkantareller, shiitake eller Karl-Johan
  • 2 msk japansk soja
  • rapsolja, till stekning

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk yoghurt
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 lime, saften
  • en nypa salt

Sallad

  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 0,5 litet huvud spetskål
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • 2 gemsallad
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g färska böngroddar

Gör så här

  1. Hacka salladslöken, även det gröna. Riv vitlöken. Mosa linserna ordentligt och blanda dem med resten av ingredienserna. Forma till biffar och stek dem gyllene på båda sidor i rapsoljan.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och ställ kallt.
  3. Rosta sesamfröna tills de är gyllene. Ställ åt sidan.
  4. Skiva spetskål tunt. Hyvla eller skala gurka och morot i långa remsor. Bryt gemsalladen i mindre bitar. Dela rädisorna i fyra delar.
  5. Lägg grönsakerna och böngroddarna i en skål och häll på dressingen. Blanda runt ordentligt.
  6. Servera biffarna med salladen och strö över sesamfrön!
24 december 2016

Fler goda recept