Lins- och rödbetsbiffar med kapris

koket.se
Lins- och rödbetsbiffar med kapris
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Lins- och rödbetsbiffar med kapris

19 ingredienser

40 min

Lättgjorda vegobiffar på gröna linser, inlagda rödbetor och kapris som blir en växtbaserad variant på Biff à la Lindström. Bjud med senapskräm, rostad potatis och stekta haricots verts.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 2 förp färdigkokta gröna linser (à 460 g)
  • 3 msk spad från linserna
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk ströbröd
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Senapskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 900 g potatis
  • 3 msk rapsolja
  • 400 g färska haricots verts
  • 2 msk smör
  • färsk persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Lins- och rödbetsbiffar

  1. Häll av linserna och blanda spadet med ströbröd och ställ åt sidan.
  2. Hacka rödbetor och kapris grovt.
  3. Mixa linserna med ströbröd, spad, mandelmjöl, rödbetor och kapris, peppar och salta.

Senapskräm

  1. Blanda crème fraiche ned dijonsenap, salta och peppra och ställ kallt.

Tillbehör

  1. Skiva potatis, blanda med olja och salt på en plåt. Rosta i ugnen på 225 grader tills gyllene.
  2. Koka haricots verts i 1 minut och stek dem sedan i smöret i 1 minut, håll varma och salta.
  3. Forma biffar av smeten och stek gyllene på bägge sidor i olja.
  4. Servera biffarna med potatis, bönor och kräm!

Glöm inte att källsortera ditt matavfall och njut av dina goda biffar med senapskräm och tillbehör.