Chokladskedar

Chokladskedar
Foto: Katja Kristoferson
Linnéa Seidel
Linnéa Seidel

Chokladskedar

16

5 steg att laga

2 ingredienser

Chokladfyllda silverskedar är en uppskattad present både kring jul och resten av året.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 150 g choklad, av valfri sort, blanda gärna
  • strössel, hackad sötmandel eller kaffebönor som dekoration

Gör så här

  1. Diska skedarna noga och torka dem väl.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Rada upp skedarna och låt gärna skaften vila på något (till exempel en dubbelvikt kökshandduk) så att de ligger mer rakt i nivå, då kan du få mer choklad i skeden utan att chokladen rinner ut.
  4. Fyll varje sked till bredden med choklad och dekorera dem.
  5. Låt stelna helt innan du förpackar dem fint.