Linguine med zucchini, champinjoner och knaprig topping
Linguine med zucchini, champinjoner och knaprig topping
16 ingredienser
40 min
Pasta är mat som passar till både vardag och helg. I denna pastarätt gör man ingen sås utan adderar bara en fin olja – på typiskt italienskt manér. Har du kvar olja från de soltorkade tomaterna kan du byta olivoljan mot den. Det blir jättegott.
Ingredienser
Knaprig topping
- 0,5 dl sötmandel
- 25-40 g smör
- 1 dl pankoströbröd
- salt
Pasta
- 1 gul lök
- 1 zucchini (à 300 g)
- 200 g champinjoner
- matfett
- salt
- 2 klyftor vitlök
- 8 soltorkade tomater i olja
- libbsticka, några kvistar
- 1 dl extra virgin olivolja
- 400 g linguine
- 1 citron (skal)
- svartpeppar
Gör så här
- Hacka mandeln. Smält smör i en stekpanna och lägg i mandel och pankoströbröd. Stek under omrörning på medelvärme tills ströbrödet blivit frasigt och gyllene. Addera mer smör om det behövs under stekningen. Salta och lägg över i en skål.
- Skala och hacka gul lök. Skiva zucchinin och skär skivorna till kvartar. Tvätta champinjonerna och skär dem till mindre bitar. Värm matfett i en stekpanna och ha ner lök, zucchini och champinjoner. Stek tills det börjar mjukna. Salta ett varv. Pressa i vitlöken.
- Strimla soltorkade tomater och libbsticka och blanda ner i pannan. Slå på olivoljan och låt den värmas under en minut.
- Koka linguinen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner allt från stekpannan i pastan. Lägg upp på tallrikar och servera med den knapriga toppingen, rivet citronskal och nymalen svartpeppar.