Limpa fylld med mozzarella, paprika och salami

Limpa fylld med mozzarella, paprika och salami
Foto: Filip Poon
Filip Poon
Filip Poon

Limpa fylld med mozzarella, paprika och salami

5

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Perfekt på picknicken - fylld brödlimpa med rostad röd paprika, massor av mozzarella och salami.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 hel brödlimpa, helst rund
  • 3 röd paprika, urkärnade och delade på mitten
  • 0,5 gurka (alt. 100 g pressgurka)
  • 440 g mozzarellaost, skivad i tjocka skivor
  • 500 g salami, skivad
  • 1 romansallad
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Olja och salta den delade paprikan, grädda i ugn ca 15 min.
  2. Skär av överdelen av limpan så att det fungerar som ett lock. Gröp ur brödet ur limpan.
  3. Fyll sedan limpan med godsakerna. Börja med majonnäsen, en del av salamin, romansalladsblad, rostad paprika mozzarella, gurka och avsluta med mer salami. Lägg sedan på locket och pressa ihop.
  4. Plasta hela limpan tight, låt ligga 30 min i kylen, ta ut dela i 6 bitar. Ta med ut på picknicken!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer