Limpa fylld med mozzarella, paprika och salami

20 m
6
Limpa fylld med mozzarella, paprika och salami
Foto: Filip Poon

Perfekt på picknicken - fylld brödlimpa med rostad röd paprika, massor av mozzarella och salami.

12 juli 2017
20 m
6

Du behöver

  • 1 hel brödlimpa, helst rund
  • 3 röda paprikor, urkärnade och delade på mitten
  • 0,5 gurka (alt. 100 g pressgurka)
  • 440 g mozzarella, skivad i tjocka skivor
  • 500 g skivad salami
  • 1 huvud romansallad
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Olja och salta den delade paprikan, grädda i ugn ca 15 min.
  2. Skär av överdelen av limpan så att det fungerar som ett lock. Gröp ur brödet ur limpan.
  3. Fyll sedan limpan med godsakerna. Börja med majonnäsen, en del av salamin, romansalladsblad, rostad paprika mozzarella, gurka och avsluta med mer salami. Lägg sedan på locket och pressa ihop.
  4. Plasta hela limpan tight, låt ligga 30 min i kylen, ta ut dela i 6 bitar. Ta med ut på picknicken!
Kommentera receptet

Fler goda recept