Limepannacotta med hallonsås och citronmellis

Limepannacotta med hallonsås och citronmellis
Foto: Tv4

Limepannacotta med hallonsås och citronmellis

Av: Pernilla - Arboga

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 m + tid i kyl

Limepannacotta med hallonsås blir en perfekt dessert att avsluta kvällen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 limefrukter
  • 5 dl vispgrädde
  • ca 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad

Hallonsås

  • 3 dl hallon
  • 2 msk florsocker

Servering

  • färsk citronmeliss
  • limefrukt

Gör så här

  1. Tvätta limen och riv det gröna på skalet. Pressa ur saften.
  2. Lägg upp de rivna limeskalen i en kastrull och häll på grädden, strösocker och vaniljsocker. Låt koka upp.
  3. Lägg under tiden gelatinbladen i blöt.
  4. Ta av kastrullen från plattan.
  5. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem ordentligt. Vispa ner gelatinbladen så att de smälter i grädden.
  6. Vispa till sist ner limesaften och rör om ordentligt.
  7. Häll upp i fyra portionsglas.
  8. Låt stå i kylen i ca 3 timmar.

Hallonsås

  1. Lägg hallon i en kastrull och värm dem på svag värme.
  2. Pudra över florsocker och rör om tills det smälter. Ställ åt sidan och låt svalna.

Servering

  1. Slå hallonsåsen över pannacottan och garnera med citronmeliss och en skiva lime.