Leilas nyttiga chokladfudge med julsmaker

Nyttig chokladfudge med julsmaker
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas nyttiga chokladfudge med julsmaker

12 ingredienser

20 m + tid i kyl

Vegansk chokladfudge som görs på cashewnötter, lönnsirap och mörk choklad. Smaksätt enkelt med din favoritsmak!

Ingredienser

Grundrecept

  • 300 g cashewnötter, osaltade
  • 1,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl kakao (av god kvalitet)
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver

Överdrag

  • 200 g mörk choklad, smält

Förslag på smaksättningar

  • några droppar pepparmyntsolja
  • apelsin, skalet, rivet
  • limefrukt, rivet
  • kardemumma
  • lakritspulver

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna i en matberedare tills det blir ett pulver.
  2. Tillsätt flingsalt, vaniljpulver, kakao, lönnsirap och kokosolja och mixa hastigt tills det går ihop till en slät massa. Dela massan i två eller fler delar och smaksätt efter önskemål.
  3. Platta ut massan på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och bred smält, mörk choklad över. Kyl tills det stelnat. Ta ut och skär till rektangulära bitar i önskad storlek. Förvara i kylen.