Leilas nyttiga chokladfudge med julsmaker

20 m + tid i kyl
Nyttig chokladfudge med julsmaker
Foto: Stephanie Bjelkstam

Vegansk chokladfudge som görs på cashewnötter, lönnsirap och mörk choklad. Smaksätt enkelt med din favoritsmak!

19 december 2016
20 m + tid i kyl

Du behöver

Grundrecept

  • 300 g cashewnötter, osaltade
  • 1,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl kokosolja
  • 2 nypor vaniljpulver

Överdrag

  • 200 g mörk choklad, smält

Förslag på smaksättningar

  • några droppar pepparmyntsolja
  • rivet apelsinskal
  • rivet limeskal
  • kardemumma
  • lakritspulver

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna i en matberedare tills det blir ett pulver.
  2. Tillsätt flingsalt, vaniljpulver, kakao, lönnsirap och kokosolja och mixa hastigt tills det går ihop till en slät massa. Dela massan i två eller fler delar och smaksätt efter önskemål.
  3. Platta ut massan på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och bred smält, mörk choklad över. Kyl tills det stelnat. Ta ut och skär till rektangulära bitar i önskad storlek. Förvara i kylen.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept