Leilas christmas trifle

15 m
12

Denna ljuvligt goda trifle är en favorit som jag gjort ofta till olika typer av julpartyn, och den har alltid varit lika uppskattad! En maffig dessert som är mycket praktisk om man är många.

11 december 2016
15 m
12

Du behöver

  • 1 mjuk lingonpepparkaka
  • 1 l vispgrädde
  • 1 l tjock grekisk yoghurt
  • 200 g mandelmassa
  • 4 dl marsalavin
  • 2 dl råsocker
  • 6 pkt frysta bär
  • 100 g vit choklad, till garnering

Gör så här

  1. Skär pepparkakan i cm-tjocka skivor.
  2. Vispa grädden lätt och vänd försiktigt ihop den med yoghurten.
  3. Riv mandelmassan.
  4. Koka upp vin och råsocker och vänd ner de frysta bären. Rör försiktigt så att inte bären mosas sönder (bären ska ha tinat, men de ska inte vara varma när man lägger ihop triflen).
  5. Varva ingredienserna i en stor skål. Börja med pepparkaka i botten, skeda över bär, sedan gräddyoghurt och strö över riven mandelmassa. Fortsätt att varva ingredienserna och fördela så att det översta lagret består av gräddyoghurt. Garnera med hyvlad vit choklad.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept