Quesadillas med ostronskivling
Quesadillas med ostronskivling
10 ingredienser
Quesadilla är en maxikansk maträtt som görs av tortillabröd och ost med olika fyllningar. Här bjuder Leila Lindholm på sin favorit som hon serverar till drinken.
Ingredienser
- 1 l ostronskivling
- smör
- olivolja
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 4 stora tortillabröd
- 200 g pizzamozzarella
- 1 förp italiensk salami
- 1 kruka färsk oregano
- 0,5 mild röd chilifrukt
Gör så här
- Riv sönder ostronskivlingen i smala bitar. Stek den gyllene i en blandning av smör och olivolja, salta och peppra (stek i omgångar om det behövs).
- Lägg ut två av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och salami ovanpå. Toppa med den stekta svampen.
- Hacka oregano och chilin, strö över pizzan.
- Lägg de andra två bröden ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet vid stekning.
- Stek i cirka 1-2 minuter på varje sida. Vänd med hjälp av en tallrik. Skär upp i tårtbitar och servera dem varma.