Devil's Food Chocolate Cake

Devil's Food Chocolate Cake
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Devil's Food Chocolate Cake

57

15 ingredienser

Det är en amerikansk dröm med tre lager chokladkaka med chokladkräm mellan, helt klädd i chokladglasyr.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao (av god kvalitet)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 salt
  • 200 g mörk choklad

Choklad glasyr:

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
  3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
  5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
  7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
  8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
  9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
  10. Choklad glasyr:
  11. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
  12. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
  13. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
  14. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.