Grillad oxfilécarpaccio

Grillad oxfilécarpaccio
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad oxfilécarpaccio

11 ingredienser

Carpaccio är tunna skivor kött som här har grillats.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 700 g oxfilé
  • flingsalt
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk korianderfrö
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 5 rädisor
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 1 knippe salladslök (bara det gröna)
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Tänd grillen. Putsa oxfilén från hinnor. Skär bort huvudet.
  2. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, stötta korianderfrön och svartpeppar. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.
  3. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.
  4. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg
  5. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat.
  6. Skiva rädisor, chili och salladslök lövtunt. Strö detta över köttet tillsammans med plockade korianderblad och rostade pinjenötter.