Jordgubbs- och rabarberkräm

Jordgubbs- och rabarberkräm
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Jordgubbs- och rabarberkräm

25

5 steg att laga

9 ingredienser

Det är väldigt gott med kräm som mellanmål. Gör kräm på sommarens talanger, jordgubbar och rabarber.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 l rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 dl vatten, kallt

Gör så här

  1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
  5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer