• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sega maränger

Sega maränger
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Sega maränger

7 steg att laga

3 ingredienser

1h 10 min

Leila Lindholms recept på riktigt goda maränger med choklad!

Tips! Använd en choklad av god kvalitet.

läs mer
Kökets kurser
Teas Tårtkurs - promoruta

Lyckas med tårtor!

Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

portioner6 - 10 portioner
  • 7 äggvitor (ekologiska)
  • 5,25 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad 70 %

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
  3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
  6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.