
Frozen pepparkaks-cheesecake och Leilas rom & vaniljbär
Frozen pepparkaks-cheesecake och Leilas rom & vaniljbär
Ingredienser
- 150 g pepparkaka
- 150 g havreflarn
- 3 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 1,5 dl strösocker
- 200 g färskost
- 3 äggvitor
- 1 msk strösocker
Leilas rom & vaniljbär:
- 0,5 vaniljstång
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 0,5 dl mörk rom
- 250 g frysta blandade bär
Gör så här
- Det här blir en tårta.
- Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum.
- Vispa äggulor och 1 1/2 dl strösocker poröst och blanda med osten.
- Vispa grädden fluffig.
- Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor.
- Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen.
- Frys tårtan i minst 5 timmar.
- Den bör tinas något i kyl innan servering.
- Leilas rom & vaniljbär:
- Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Koka upp strösocker, vatten och vaniljstång med frön i cirka 2 minuter.
- Tag av från värmen och häll i rom och frysta bär, låt marinera några minuter innan servering.
- Tips!
- Denna tårta är praktisk att ha i frysen och går att göra flera dagar innan festen!
- Vanilj- och rommarinaden är en jättegod marinad till fruktsallad också!