Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Frozen pepparkaks-cheesecake och Leilas rom & vaniljbär
Frozen pepparkaks-cheesecake och Leilas rom & vaniljbär
Betyg: 3.6 av 5 (18 röster)
18
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
Bakverk
Brunch
Cheesecake
Fest
Ingredienser
150 g pepparkaka
150 g havreflarn
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1,5 dl strösocker
200 g färskost
3 äggvitor
1 msk strösocker
Leilas rom & vaniljbär:
0,5 vaniljstång
1,5 dl strösocker
1 dl vatten
0,5 dl mörk rom
250 g frysta blandade bär
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Det här blir en tårta.
Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum.
Vispa äggulor och 1 1/2 dl strösocker poröst och blanda med osten.
Vispa grädden fluffig.
Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor.
Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen.
Frys tårtan i minst 5 timmar.
Den bör tinas något i kyl innan servering.
Leilas rom & vaniljbär:
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp strösocker, vatten och vaniljstång med frön i cirka 2 minuter.
Tag av från värmen och häll i rom och frysta bär, låt marinera några minuter innan servering.
Tips!
Denna tårta är praktisk att ha i frysen och går att göra flera dagar innan festen!
Vanilj- och rommarinaden är en jättegod marinad till fruktsallad också!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut