Chocolate Chip Walnut Brownies
Chocolate Chip Walnut Brownies
15 ingredienser
En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen. Det här receptet lärde jag mig när jag jobbade på franskt konditori. Det är helt grymt! /Leila
Ingredienser
- 350 g smör, mjukt
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao (av god kvalitet)
- 1 dl ljus sirap
- 0,5 tsk salt
- 6 ägg (ekologiska)
- 3 dl vetemjöl
- 400 g vit bakchoklad
- 300 g valnötter
Fudge glaze:
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk malen ingefära
- 400 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- valnötter, till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
- Blanda i kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
- Låt kakan svalna.
- Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
- Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.