Pasta all´Arrabiata
Pasta all´Arrabiata
12 ingredienser
20 min
Pasta i het tomatsås med chili, citron och vitlök. En riktig italienare!
Ingredienser
- 250 g pasta penne (al dente)
- 2 tomater
- 2 msk olivolja
- 1 msk strösocker
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 mild röd chilifrukt
- 2 msk persilja, hackad
- 1 citron, rivet skal
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1 msk balsamvinäger
- persilja, hackad, till garnering
Gör så här
- Koka pastan i en stor kastrull med riklig mängd vatten. Dela tomaten i sex klyftor, skär ur kärnhuset och strimla ner tomatköttet.
- Skiva chilin. Värm en stekpanna med olivolja, strö i socker och fräs vitlök och chili.
- Häll i tomater, persilja, citron och pasta och rör om.
- Krydda med salt och peppar och ringla över vinäger, servera genast.