Kokosmarinerad gös

Kokosmarinerad gös
Foto: TV4

Fisk i folie passar bra på grillen. Gös är en fisk som passar bra i folie.

Använd kokosgrädde eller det tjocka av kokosmjölken som brukar lägga sig överst i burken, man ska inte skaka burken innan öppning.

Glöm inte aluminiumfolie!

17 mars 2009
4

Du behöver

  • 800 g kokt färsk potatis
  • 12 st skogschampinjoner
  • 1 st mild röd chili
  • 150 g haricot verts
  • 150 g sockerärtor
  • 600 g gösfilé
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tum ingefära
  • 5 st färska limeblad
  • 3 dl kokosgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
  2. Riv 4 stora foliebitar och lägg ut dem på bänken.
  3. Skiva potatis, svamp och chili. Dela haricot verts och sockerärtorna. Skär gösen i portionsbitar.
  4. Lägg potatis, grönsaker och fisk på foliet. Salta och peppra.
  5. Forma foliet som en skål (så att man kan hälla i kokosmjölksmarinad).
  6. Riv vitlök och ingefära, strimla limeblad och blanda med kokosgrädden. Häll över fisken och stäng paketen.
  7. Grilla foliepaketen på grillen eller baka dem i ugnen i cirka 10 minuter. Inte för länge, då blir fisken torr. Öppna och tjuvtitta om du är osäker på om det är färdigt.
Kommentera receptet

Fler goda recept