Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Leilas goda saffransscones
Foto: TV4
Leilas goda saffransscones
Betyg: 3.7 av 5 (113 röster)
113
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Leilas jul
9
ingredienser
20 min
Gott till julfrukosten!
Bakverk
Brunch
Bröd
Scones
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
Till 8 scones:
2 dl mjölk
1 g saffran
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl rörsocker
125 g smör, kallt
1 ägg (ekologiskt)
ägg, mandelspån och råsocker till pensling
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut