Pilgrimsmusslor med het papayasalsa

Pilgrimsmusslor med het papayasalsa
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pilgrimsmusslor med het papayasalsa

13 ingredienser

Halstrade pilgrimsmusslor som serveras i fina snäckskal är en perfekt förrätt till nyårsmiddagen!

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor

Salsa

  • 1 papaya, mogen
  • 3 tomater, på kvist
  • 1 gurka
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk honung, flytande
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 jalapeño, chilifrukt
  • 1 limefrukt, saften
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Dela, skala och kärna ur papayan, gurkan och tomaterna. Tärna dem i små bitar och blanda varsamt i en skål.
  2. Smaksätt med honung, olivolja, riven vitlök, finhackad chili, limesaft, flingsalt, svartpeppar och fint skuren mynta och hackad koriander.
  3. Dra bort muskeln på pilgrimsmusslorna och krydda dem med flingsalt och svartpeppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med olivolja, pannan ska vara riktigt het. Stek musslorna cirka 1 minut på varje sida.
  5. Servera musslorna med salsan - gärna i ett snäckskal!