Päronpizza med stiltonost

Päronpizza med stiltonost
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Päronpizza med stiltonost

5 ingredienser

Härlig dessertpizza med söta päron och salt ost.

Receptet ger 8 små pizzor.

Här hittar du Pizzadeg med surdeg, grundrecept.

Ingredienser

portioner stycken
  • 0,5 sats pizzadeg (se grundrecept)
  • 1 förp ricotta [250 g]
  • 4 päron
  • 300 g stiltonost
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skiva päronen i tunna skivor.
  4. Kavla ut degen tunt och bred på ett lager ricottaost på varje pizza.
  5. Fördela päronen över.
  6. Skiva osten och lägg den över päronen.
  7. Strö över grovt krossade valnötter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 5–10 minuter.