Leilas Cornflakes crisps
Leilas Cornflakes crisps
5 ingredienser
Cornflakes crisps är ett underbart nougatgodis! Receptet ger cirka 43 bars.
Ingredienser
- 100 g ljus mjölkchoklad
- 250 g nougat
- 1 förp Nutella [350 g]
- 1 l cornflakes
- 300 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
Gör så här
- Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
- Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
- Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
- Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
- Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
- Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).