Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar

5 röster
4h 20 min
Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar
Foto: TV4
4h 20 min

Du behöver

  • 250 g vit choklad
  • 4 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl tjock grekisk yoghurt
  • 1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
  • 1 l färska jordgubbar till servering

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  3. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
  5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
  6. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
  7. Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
  8. Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.
17 juli 2008

Fler goda recept