Äppel- och yoghurtglasspinnar
Äppel- och yoghurtglasspinnar
9 ingredienser
Glass är alltid barnens favorit. Passar bra till fikat.
Receptet räcker till cirka 20 glasspinnar.
Leilas tips!
Har man inga små glasformar går det lika bra att frysa glassen i en stor form och kula upp glassen istället.
Ingredienser
- 4 ägg (ekologiska)
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 1 citron, skal
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1,5 dl äppelmos
- spritspåse med rund tyll
- 20 små glasspinne formar i plast
Gör så här
- Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
- Vispa äggulor, strösocker, frön från urskrapad vaniljstång och rivet citronskal ljust och krämigt.
- Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
- Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurt och äppelmos.
- Blanda försiktigt samman äggsmeten, gräddsmeten och de uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en spritspåse med rund tyll.
- Fyll pinnglassformarna med glassmet och frys 3-4 timmar.
- Skölj formarna med varmt vatten innan servering så lossnar de enkelt.