Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Dumle mousse
Dumle mousse
Betyg: 3.7 av 5 (15 röster)
15
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Nyhetsmorgon
8
ingredienser
Bakverk
Mousse, fromage och pudding
Ingredienser
200 g mörk choklad 70 %
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk espresso
1 msk rom (eller whiskey)
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1 förp Dumlekola
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Krossa chokladen genom att slå en oöppnad förpackning i bänken ett par gånger.
Smält chokladen i en skål över vattenbad ( en kastrull kokande vatten ).
Vispa gulor med socker vitt.
Blanda kaffe och sprit i äggsmeten.
Vispa grädde och creme fraiche tillsammans till lättvispad konsistens.
Blanda ner chokladen i äggsmeten.
Vänd ner den lättvispade grädden lite i taget.
Hacka dumlekolan och blanda i moussen, spara lite till toppen.
Garnera gärna med några påskkycklingar eller nougatägg!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut